Wat is een schimmelnagel?

Voor heel wat mensen geldt dat ze op zeker ogenblik in hun leven geconfronteerd zullen worden met een vreemd uitziende en misschien zelfs pijnlijk aanvoelende teennagel. De kans is zeer groot dat je op dat moment te maken zal hebben met een zogenaamde schimmelnagel of kalknagel. Wanneer je deze moet vaststellen zal je tot de conclusie komen dat deze niet alleen voor jezelf vervelend is, maar ook voor bijvoorbeeld je partner. Je moet er immers rekening mee houden dat een dergelijke nagel ontzettend besmettelijk is. Dat is vervelend, maar gelukkig bestaan er ondertussen ook verschillende behandelingsmethodes die je kan uitproberen. Zou jij graag meer te weten willen komen over het behandelen van vervelende schimmelnagels? Dan is verder blijven lezen zeker een aanrader.

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Er zijn een aantal verschillende zaken die aan de basis kunnen liggen van het ontstaan van een schimmelnagel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huid die gedurende een lange tijd vochtig is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je veelvuldig zweet. Daarnaast kunnen ook kleine verwondingen hiervan aan de basis liggen en wat ook te denken van nauw contact met andere personen die mogelijks besmet zijn? Wil je het risico op het verschijnen van één of meerdere schimmelnagels zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het altijd van cruciaal belang is om er een zo optimaal mogelijke hygiëne op na te houden. Enkel en alleen op die manier kan je het risico zo sterk mogelijk binnen de perken houden.

Wat kan je doen tegen een schimmelnagel?

Een ontzettend belangrijke vraag die het merendeel van de mensen zich logischerwijs gaan stellen heeft te maken met wat je nu precies kan doen tegen een schimmelnagel. Door de jaren heen zijn er tal van verschillende behandelingsmethodes op de markt verschenen die je zeker zou kunnen overwegen. In eerste instantie is het zo dat er door veel mensen wordt gekozen voor:

  • Een behandeling met een speciale pillenkuur;
  • Een behandeling met een speciale anti-schimmelcrème;

Beide hierboven terug te vinden opties zijn zeker het overwegen waard, alleen zijn er ook nog een aantal tevens zeer interessante alternatieven waar je voor kan kiezen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het laten laseren van je nagels. Bovendien is het eveneens een mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale kalknagels nagellak. Deze kan efficiënt op de nagel worden aangebracht waardoor er direct sprake kan zijn van een veel nauwkeurigere behandeling.

Hoelang duurt het voordat ze weer verdwijnt?

Er zijn verschillende belangrijke problemen die zich in de praktijk stellen met betrekking tot een schimmelnagel die de kop opsteekt. In eerste instantie ziet ze er natuurlijk niet echt heel aantrekkelijk uit. Bovendien moet je er ook waakzaam voor zijn dat je andere leden van het gezin niet gaat besmetten. Dat is echter nog niet alles. Mogelijks nog wel het belangrijkste probleem heeft namelijk te maken met het feit dat een dergelijke aandoening in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig kan worden verholpen. Het kan dan ook zomaar tot een jaar duren voordat de schimmel- of kalknagel volledig is verdwenen. Ook hier moet je dus aandachtig voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *