Hoe uit een magnesium tekort zich?

Lang niet elke aandoening moet ernstig zijn om vervelende gevolgen te kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een magnesium tekort. Door de jaren heen is hier reeds heel wat over gezegd en geschreven. In principe is dit geen echte aandoening. Er is simpelweg sprake van een aantal symptomen die het gevolg kunnen zijn van een onvoldoende aanwezigheid aan magnesium in je lichaam. Bovendien geldt voor veel mensen dat ze lange tijd met dergelijke tekorten rondlopen zonder dat ze daar goed en wel hinder van ondervinden. Geldt dat wel voor jou en zou jij graag willen ontdekken hoe je deze tekorten kan opvangen? Dan moet je zeker en vast even snel verder lezen.

Hoe uit een magnesium tekort zich in de praktijk? 

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds werd vermeld is het zo dat een tekort aan magnesium in de praktijk ook zonder symptomen kan verlopen. Voor veel mensen begint het echter allemaal met een spasme van het ooglid. Dit is mogelijks één van de belangrijkste kenmerken welke nagenoeg altijd wist in de richting van een tekort aan magnesium. Dit gezegd hebbende is het eveneens zo dat het zich kan laten opmerken door verschillende symptomen die heel wat minder specifiek zijn voor deze aandoening. Denk wat dit betreft onder meer aan: 

 • Een algemeen gevoel van vermoeidheid; 
 • Het samentrekken van de spieren en spasmen in het ooglid; 
 • Tremors en een zeer pijnlijke menstruatie bij vrouwen; 
 • Tintelingen evenals gevoelloosheid vooral in handen en voeten; 
 • Angsten, stress en prikkelbaarheid; 
 • Overgevoeligheid en depressief gedrag; 

Voor heel wat mensen die te kampen hebben met een tekort aan magnesium geldt ook dat ze concentratieproblemen hebben en klagen over hoofdpijn. Een gevoel van druk in het hoofd of een pijnlijk gevoel in de kaak kunnen wijzen in de richting van magnesium tekorten. Let wel, het spreekt voor zich dat deze symptomen eveneens kunnen optreden bij andere aandoeningen. Zorg er dus altijd voor dat je, je ervan vergewist dat er echt sprake is van een magnesium tekort.

In welke voedingswaren kan je veel magnesium terugvinden?

Indien je geconfronteerd wordt met een bepaald magnesium tekort spreekt het voor zich dat je graag op zoek zal willen gaan naar voedingswaren die rijk zijn aan magnesium. Wat dit betreft kan je denken aan verschillende voedingswaren die bovendien helemaal niet onprettig zijn om te eten, integendeel. Denk hierbij onder meer aan:

 • Chocolade;
 • Peulvruchten;
 • Amandelen;
 • Noten;
 • Groene groenten;
 • Zeevruchten;
 • Vis; 

Bovenstaande opties zijn slechts enkele voorbeelden. Echter, door deze voedingswaren regelmatig te integreren in je maaltijden zal je kunnen vaststellen dat een mogelijks tekort aan magnesium vrij snel en eenvoudig kan worden opgevangen en verholpen. Dit lukt echter helaas niet altijd.

Wanneer kies je voor magnesiumsupplementen?

In ieder geval wordt het bij de vaststelling van een magnesium tekort sterk aangeraden om het gebrek aan magnesium op te gaan vangen. Dat kan je op verschillende manieren doen. In eerste instantie door de bovenstaande voedingswaren in je maaltijden te gaan implementeren, maar daarnaast ook door het slikken van bijvoorbeeld magnesiumsupplementen. Het spreekt voor zich dat je op deze manier snel verlost zal zijn met de mogelijke symptomen waarmee je wordt  geconfronteerd naar aanleiding van het tekort waarmee je te kampen hebt. Geïnteresseerd in meer supplementen? Kijk dan eens naar de Omega 3 visolie van Charlotte Labee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *