Vragen beantwoord voor acupunctuur Nijmegen

Wanneer je voor het eerst de wereld van alternatieve geneeswijzen induikt, dan ben je niet de enige. De afgelopen jaren is de populariteit van deze alternatieve methodes voor genezing toegenomen. Een van de meest gekozen vormen is acupunctuur. Ook naar acupunctuur Nijmegen zoeken dagelijks mensen. Omdat nog niet iedereen even bekend is met dit onderwerp, en er veel vragen rondom acupunctuur zijn, zal dit artikel de meest voorkomende vragen beantwoorden.

Wat is het verschil tussen acupunctuur en dry-needling?

Het klinkt, zeker voor beginners als twee woorden voor dezelfde behandeling, maar het verschil kan niet groter zijn. Een specialist voor acupunctuur Nijmegen vragen naar dry-needling is als een timmerman vragen om laswerk te doen. Voor acupunctuur ga je bijvoorbeeld bij die specialist voor Acupunctuur Nijmegen langs. Voor dry-needling ga je naar een fysiotherapeut. Hij of zij zal de naald aanbrengen in een spierknoop of in een verharde of verkrampte spier. Hij brengt altijd de naald aan op de plek waar het probleem is en lost alleen dat probleem daarmee op. Acupunctuur is daarentegen veel breder inzetbaar en is een holistische behandeling.

Hoe werkt acupunctuur Nijmegen?

Bij acupunctuur Nijmegen brengt de acupuncturist naalden aan op bepaalde plekken in het lichaam. De locatie van de plekken hoeft niets te maken te hebben met de klacht. Het kan zijn dat de naald aangebracht wordt in iemands voet of oor terwijl de klacht ergens anders in het lichaam is. Hoe gek het ook klinkt, maar de ervaringen zijn zeer positief. De meeste mensen ervaren verlichting van klachten of zien hun lichamelijke pijn, probleem of geestelijke verstoring als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wist je dat zelfs de World Health Organisation acupunctuur voor bepaalde klachten erkent?

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekering?

Ja, in veel gevallen zal de zorgverzekering acupunctuur vergoeden. Per verzekering kan de vergoeding verschillen, dus het is altijd verstandig van tevoren contact op te nemen. De verwachting is dat in de toekomst meer verzekeraars alternatieve geneeswijzen zullen vergoeden. Dit komt onder andere door de stijging in het gebruik. In 2012 gingen rond de 6% van de mensen in het afgelopen jaar naar een alternatieve genezer, zoals een behandelaar voor acupunctuur Nijmegen. In 2018 was dit al 11%. Check het bij jouw verzekering of kies een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijze. Heb jij een bepaalde behandelaar op het oog? Check dan ook de keurmerken van de behandelaar, hier hangt het vanaf of de verzekeraar acupunctuur vergoedt.

Welke keurmerken voor acupunctuur zijn er?

Als je bijvoorbeeld zoekt naar acupunctuur Nijmegen, kom je meerdere keurmerken tegen. Acupunctuur wordt bij veel verzekeringen alleen vergoed als de behandelaar goede kwaliteit biedt. Door bij een keurmerk aangesloten te zijn, kan een verzekeraar dit toetsen. De volgende beroepsverenigingen en bijbehorende keurmerken worden door veel verzekeraars erkend. De grootste is Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA,) waar ook veel van specialisten van het Acupuncturisten Overzicht bij zijn aangesloten. De vereniging die de meeste overlap heeft met verenigingen voor artsen is Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). De vereniging die er ook is voor praktijken in andere traditionele Chinese geneeswijzen is ZHONG (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (Je komt deze ook onder de afkorting NVTCG tegen). Tot slot zijn er nog een aantal die je minder vaak ziet: NBCG Yi en WAVAN. Niet ieder keurmerk is erkend door iedere verzekering, houd hier rekening mee bij je keuze. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *