Wat maakt tandimplantatie zo interessant?

Op het ogenblik dat je gebit schade heeft opgelopen zal je kunnen concluderen dat je daarvoor een keuze kan maken tussen tal van verschillende oplossingen. Eén van deze oplossingen is zogenaamde tandimplantatie. In dit geval kies je ervoor om een implantaat in te brengen onder het tandvlees waar vervolgens een kroon op wordt bevestigd. Door de jaren heen is de populariteit van tandimplantaten sterk toegenomen en dat is niet zonder reden. Er zijn dan ook een groot aantal zeer belangrijke voordelen aan verbonden. Benieuwd welke? Je ontdekt ze meteen op deze pagina! 

Wat zijn de voordelen van tandimplantatie?

Ontzettend veel mensen hebben de voorbije jaren gekozen voor het laten realiseren van tandimplantatie. Zij weten ook goed waarom. Als je gebruik gaat maken van deze oplossing voor jouw gebit zal je dan ook in de praktijk kunnen rekenen op de onderstaande voordelen:

  • Het is niet nodig om de buurtanden bij te slijpen; 
  • Het implantaat zorgt voor behoud van kaakbot evenals tandvlees;
  • Een implantaat kan altijd (eenvoudig) worden vervangen;

Naast bovenstaande is het een bekend probleem dat het reinigen van een brugconstructie in de praktijk niet bepaald eenvoudig verloopt. Het reinigen van een implantaat kan echter wel zeer eenvoudig gebeuren. Dit komt het gebruikscomfort uiteraard ook alleen maar ten goede. 

Implantaten kan je eenvoudig laten vervangen

Voor heel wat mensen die nog twijfelen over tandimplantatie geldt dat ze vooral overwegen om te kiezen voor een zogenaamde brugconstructie. Het is zeker een mogelijkheid om hiervoor te kiezen. Je moet er echter rekening mee houden dat hier enkele niet onbelangrijke nadelen aan verbonden zijn.

Kies je voor een brugconstructie en raakt één van de pijlers ontstoken of breekt ze af? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de volledige constructie moet worden vervangen. Dit is een probleem waar je niet tegenaan kan lopen bij een tandimplantaat. Deze kan immers altijd worden hersteld of vervangen. Dat is uiteraard zeker en vast een zeer belangrijk voordeel. 

Moet er ook rekening worden gehouden met nadelen?

Het is niet meer dan logisch dat mensen zich ook de vraag stellen of er eventueel geen sprake is van één of meerdere vervelende nadelen waar aandacht aan moet worden besteed bij tandimplantatie. In principe zijn er geen echte nadelen aan verbonden. Wel is het zo dat je er rekening mee moet houden dat er sprake moet zijn van voldoende kaakbot. Is er sprake van onvoldoende kaakbot? Dan heeft dat namelijk als gevolg dat het implantaat zich niet voldoende zal kunnen verankeren. Deze oplossing zal daardoor dan ook wellicht voor jouw situatie niet het meest optimaal zijn, integendeel.

Hou er naast bovenstaande ook rekening mee dat er bij tandimplantatie sprake is van een bepaalde genezingstermijn. Het gaat hierbij om een periode van zo’n acht tot twaalf weken. Tijdens deze periode moet het kaakbot tijd krijgen om te genezen. Kies je voor een brug oplossing? In dat geval is er slechts sprake van een genezingsperiode van vier weken. Dat maakt toch best een verschil. Alles bij elkaar gezien is de keuze bij veel mensen voor tandimplantatie toch vrij snel gemaakt. Ben je overtuigd? Ga dan naar Toptanden.nl en maak meteen een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *